top of page
Yazarın fotoğrafıZeynep Özdemir

Polikistik Over Sendromu & Depresyon, Anksiyete



🌸PCOS'lu bireylerin depresif ve anksiyete ile ilgili semptomlarının daha yüksek bir prevelansla seyrettiği gözlemlenmekte

🌸Bu durumun güçlü nedenlerinden biri hastalığın neden olduğu semptomların beden algısı üzerindeki psikolojik etkilerinin olumsuzluğu diğeri ise östrojenin seratonin yollarını çeşitli seviyelerde düzenlemesidir.

👐🏻PCOS Depresyonunu Kontrol Altına Almak İçin İpuçları

🌸Besleyici bir diyet, bol egzersiz ve hedefe yönelik beslenme ile tamamlanan sağlıklı bir yaşam tarzı, PCOS akıl sağlığı semptomlarınızı kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.

🌸Dengeli Diyet - insülin ve kan şekeri seviyenizi düzenlemenize yardımcı olacaktır.

🌸Düzenli Egzersiz - Kilo kaybı ile yüksek kolesterol ve kan basıncına karşı koymayanın yanında hormon seviyelerini dengeleyerek depresyonu engelleyebilmektedir.

🌸Haftada en az 2 gün balık - Optimal beyin işlevi için yeterli düzeyde EPA ve DHA yağ asitleri gereklidir. PCOS'tan muzdarip depresif insanlar daha düşük Omega 3 yağlarına sahip olma eğilimindedir. Balık yağındaki Omega 3, PKOS depresyonunu hafifletmeye yardımcı olur.

🌸D Vitamini - Sağlıklı bir vitamin güneş ışığı dozu, insülin duyarlılığı ve ruh hali için son derece önemlidir.

🌸Zamanında Yemekler - Kilo alımı, PKOS ve hatta depresyondan muzdarip kadınlarda çok yaygın bir sorundur. Kan şekerinizi sabit tutmak ruh halindeki dalgalanmaları azalttığından ve dolayısıyla depresyonunuzu kontrol altında tuttuğundan öğün atlamaktan kaçının.

🌸Antioksidanlar Zengin Besinlerden yararlanmak

🌸Sevdiklerinizle Zaman Geçirmek gibi bazı yaşam tarzı değişikliklerini hayatınıza dahil etmeniz PCOS'un neden olduğu depresyonu kontrol altına alabilir. Ruh sağlığınıza özen göstermek, PCOS'unuzla çok daha olumlu bir şekilde başa çıkmanıza yardımcı olacaktır.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page